K&M Congress
Idegenforgalmi és Szolgáltató Kft.

1064. Bp, Podmaniczky u. 75.
telefon: 06(1) 301-2000
fax: 06(1) 301-2001
e-mail küldése

Cégünk audio-vizuál beszállítója:
AVadvice Kft.
AVadvice Kft.

Cégünk a következő szervezetek tagja:
Magyarországi Rendezvényszervezők Szövetsége
Magyarországi Rendezvényszervezők
és -szolgáltatók Szövetsége

Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők szövetsége
Magyar Utazási Irodák Szövetsége

Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara
Budapesti Kereskedelmi
és Iparkamara

Európai Nőgyógyászati Cytopatológiai Tanfolyam és Alkalmassági Vizsga cytológus szakasszisztensek számára


Budapest, 2014. július 1-2.

Tananyag
Útmutató a gyakorlati feladatlapok kitöltéséhez

Ebben az évben a QUATE ismét megtartja Budapesten az Európai Nőgyógyászati Citopatológiai Alkalmassági Vizsgát. A vizsga napja: 2014. július 2. A vizsga előtti napon, július 1-én az MPT Cytodiagnosztikai Szekciója felkészítő tanfolyamot tart, amelyen azok is részt vehetnek, akik a vizsgára nem jelentkeztek.

Az EFCS/QUATE Nőgyógyászati Cytopatológiai Alkalmassági Bizonyítványát, amely feljogosít a CT(EFCS-GYN) rövidítés használatára, az EFCS azoknak a jelölteknek adja ki, akik a 2014. július 2-án tartandó vizsgán a kellő színvonalat elérik.

A JELENTKEZÉS FELTÉTELEI
Vizsgára bocsáthatók azok a jelöltek, akik elvégezték az EFCS dokumentumok és az Európai Útmutató szerinti felkészítő tanfolyamot. A jelöltnek bírnia kell munkahelyi vezetője és a nemzeti QUATE képviselő támogatását. Erősen javasolt a megelőző részvétel egy elismert alapfokú szaktanfolyamon vagy szakmai gyakorlaton. A Vizsgabizottság fenntartja magának a jogot, hogy ne fogadja el annak a jelöltnek a jelentkezését, akiről feltételezhető, hogy nem megfelelően képzett vagy gyakorlott. A jelentkezést március 15-ig kell beküldeni, és a jelentkezőket március 31-ig értesítik arról, hogy jelentkezésüket elfogadták-e. Mivel a vizsgát három évente kell megismételni, a mostani vizsgára csak azok jelentkezzenek, akik még nem vizsgáztak, illetve akik 2011 előtt vizsgáztak.

TANANYAG
A vizsga anyaga magában foglalja a nőgyógyászati cytológia minden aspektusát: mikroszkóp használata, laboratóriumi folyamatok, festési eljárások, egészségvédelem és biztonság a laboratóriumban, belső és külső minőség-ellenőrzés, a nőgyógyászati szűrés elvei, a női nemi szervek anatómiája, fiziológiája és patológiája, a sejt szerkezete és feladatai, a női nemi szervek cytológiája és kapcsolódó hisztopatológiája, hormonális változások, gyulladások, degeneráció, fertőzések, regeneráció, diskariozis és malignitás (lásd a részletes tananyagban). Az MPT Cytodiagnosztikai Szekciója 2014. július 1-én vizsgára felkészítő tanfolyamot szervez a jelentkezők számára. A tanfolyamra a vizsgázók mellett minden előszűrő szakasszisztens jelentkezhet.

A VIZSGA RÉSZLETEI
A vizsgát a QUATE által kinevezett Vizsgabizottság szervezi. A Vizsgabizottság munkáját az adott vizsgára behívott orvos és szakasszisztens vizsgáztatók segítik. Minden vizsgán legalább egy orvos és egy szakasszisztens jelen van. Ezen kívül a QUATE kijelöl egy külső vizsgáztatót, aki a vizsga körülményeit és színvonalát ellenőrzi.

A vizsga magában foglalja a nőgyógyászati cytológia minden aspektusát és három részből áll:
1. 50 többszörös választásos (multiple choice) kérdést tartalmazó írásbeli feladat (a megoldásra rendelkezésre álló idő összesen 1 óra). Minden helyes válaszért 1 pont, a helytelen válaszokért 0 pont.
2. Gyakorlati vizsga: kenetek mikroszkópos szűrése. A jelölteknek 10 nőgyógyászati kenetet kell szűrniük és leletezniük. (a megoldásra rendelkezésre álló idő összesen 2 óra). Minden helyes válaszért 2 pont, részben helyes válaszért 1 pont, a helytelen válaszokért 0 pont. 1 pont levonás jár a fals negatív eredményért. Ez azonban automatikusan azt is jelenti, hogy a vizsga eredménytelen.
3. Rövid szóbeli vizsga csak a határeset ill. a kiváló vizsgázóknak.
MEGFELELÉS: 60% minden vizsgarészben, KIVÁLÓ MEGFELELÉS: 95% minden vizsgarészben.
A gyakorlati vizsgának eredményesnek kell lennie. Szóbeli vizsgát tehetnek azok a jelöltek, akik a többi vizsgarészben közvetlenül a megfelelés alsó határa alatt teljesítettek, azért, hogy javítsanak eredményükön. A szóbeli vizsgát azoknak a jelölteknek is felajánlják, akik számára a „kiváló megfelelés” elérhető.

A vizsga helyszínén a szervezők megfelelő mikroszkópokat biztosítanak.
A jelölteket a vizsgát követő 28 napon belül írásbeli értesítést kapnak az eredményről.

A vizsga díja: 100 euró, a tanfolyam díja 10.000 Ft. A vizsgára jelentkezőknek az MPT Cytodiagnosztikai Szekciója támogatást nyújt, így a befizetendő díj a tanfolyamra és a vizsgára: 30.000 Ft.

A tanfolyam és a vizsga díját a jelentkezéssel együtt kérjük befizetni az MPT Cytodiagnosztikai Szekciója bankszámlájára: OPT Bank 11708001-20530671-00000000.

A PDF formátumú dokumentumok megtekintéséhez szükséges ingyenes Adobe Acrobat Reader programot innen letöltheti: www.adobe.com/products/acrobat

Amennyiben rendezvényeinkről bővebb információt szeretne, esetleg további kérdései vannak, vagy ajánlatot kérne tőlünk, kérjük keressen fel minket telefonon, faxon vagy e-mailben:


tel: (061) 301-2000
fax: (061) 301-2001
e-mail: e-mail küldése